פירות יבשים ממולאים מיקס אורז וצנוברים

תוספת טבעונית וצבעונית, או מנה עיקרית בפני עצמה

מרכיבים

500 גרם פירות יבשים מעורבים – שזיפים, משמשים, תאנים
(ניתן להחליף עם פירות יבשים אחרים)
בצל גדול פרוס
כוס אורז לבן
רבע כוס צנוברים
פלפל לבן טחון
קורט קינמון (למי שאוהב)
מלח
כוס מיץ תפוזים טרי
4 כפות סוכר חום
שמן זית

כלי הכנה

מחבת
מצננת
סיר

אופן הכנה

במחבת מטגנים בשמן זית את האורז והתבלינים (מלח, פלפל, קינמון אם אוהבים). מטגנים מעט במחבת עד שהאורז מקבל גוון שחום, מוסיפים את הצנוברים וממשיכים לטגן מעט. מסננים את הנוזלים ומניחים בצד יוצרים כיסים בפירות יבשים וממלאים באורז. בסיר נמוך ורחב יוצקים שכבה של שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים בנדיבות סוכר חום על מנת לקרמל את הבצל. מוסיפים למחבת את מיץ התפוזים ומסדרים את הפירות היבשים. יוצקים מהציר על הפירות היבשים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כרבע שעה. בתיאבון!

רוצים לשמוע על המבצעים החמים שלנו לפני כולם?

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו